Cerita Lain tentang (lagu bertema) Cinta

Sore yang dingin, 26 November di kamar kosan

Hmm,, masih berpikir dan merenung mengenai berbagai hal yang terjadi dalam hidup saya belakangan ini. Berbagai tanggung jawab yang bersyukur masih bisa dilaksanakan, tugas2 besar menjelang UAS malahan (ckckc), praktikum yang sudah beres (tapi meriksanya belum🙂 ), final report proyekan si ibu dosen yang belum dan baru akan dimulai kerjakan, masalah yang boleh dialami di pelayanan, masalah diri sendiri, masalah adik, masalah keluarga, banyak juga ya?

Tapi tetap saja di balik banyaknya tugas, masalah, dan tanggung jawab ini, saya masih bergeje ria menunggu mood *ga boleh diikutin nih* suka kebiasaan deh, jadinya geje, fb-an, dan akhirnya ngeblog gara2 dengerin lagu di music player. Kebetulan sedang sangat khawatir dengan seorang adik, hmm…

Akhirnya, ngedengerin lagu-lagu jadul. And then, telinga saya ngedengar 2 lagu berurutan yang bertolak belakang tentang cinta.

ini dia :

“Love Will Keep Us Alive”

by Eagles

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide

Lost and lonely
Now you’ve given me the will to survive
When we’re hungry…love will keep us alive

Don’t you worry
Sometimes you’ve just gotta let it ride
The world is changing
Right before your eyes
Now I’ve found you
There’s no more emptiness inside
When we’re hungry…love will keep us alive

I would die for you
Climb the highest mountain
Baby, there’s nothing I wouldn’t do

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide
Lost and lonely
Now you’ve given me the will to survive
When we’re hungry…love will keep us alive
When we’re hungry…love will keep us alive
When we’re hungry…love will keep us alive

Sometimes Love Just doesn’t enough

by Patty Smith & Don Heley

Now, I don’t want to lose you, but I don’t want to use you
just to have somebody by my side.
And I don’t want to hate you,
I don’t want to take you, but I don’t want to be the one to cry.

And that don’t really matter to anyone anymore.
But like a fool I keep losing my place
and I keep seeing you walk through that door

.

(Chorus)

But there’s a danger in loving somebody too much,
and it’s sad when you know it’s your heart you can’t trust.
There’s a reason why people don’t stay where they are.
Baby, sometimes, love just aint enough.

Now, I could never change you, I don’t want to blame you.
Baby, you don’t have to take the fall.
Yes, I may have hurt you, but I did not desert you.
Maybe I just want to have it all.

It makes a sound like thunder, it makes me feel like rain.
And like a fool who will never see the truth,
I keep thinking something’s gonna change.

And there’s no way home, when it’s late at night and you’re all alone.
Are there things that you wanted to say?
And do you feel me beside you in your bed

,
there beside you, where I used to lay?

And there’s a danger in loving somebody too much,
and it’s sad when you know it’s your heart they can’t touch.
There’s a reason why people don’t stay who they are.
Baby, sometimes, love just ain’t enough.

Baby, sometimes, love… it just ain’t enough.
Oh, Oh, Oh, No.

Dua buah lagu bertema cinta tapi cerita tentang cinta dapat menaklukkan segalanya, even hunger =))
yang satunya lagi bilang klo kadang cinta ga cukup =(
so, what is love? apakah cinta bisa menjadi sesuatu yang berkebalikan seperti ini ?
well, mungkin lagu bertema cinta itu gombal, but i tell u, sometimes it’s true
menurut saya sih, cari dulu aja apa itu cinta sejati, ahahay.. seriously.
Cinta yang saya tahu itu seperti ini :

sabar;  murah hati; tidak cemburu.  tidak memegahkan diri dan tidak sombong.
tidak melakukan yang tidak sopan dan tidak mencari keuntungan diri sendiri.  tidak pemarah dan tidak menyimpan kesalahan orang lain.
tidak bersukacita karena ketidakadilan, tetapi karena kebenaran.
menutupi segala sesuatu, percaya segala sesuatu, mengharapkan segala sesuatu, sabar menanggung segala sesuatu.
Terakhir, kita akan begitu lelah mencari dengan mencarinya di dalam diri manusia. Tapi, saat kamu tahu bagaimana kamu bisa memperoleh cinta yang sejati itu, kamu dimampukan untuk menyebarkan cinta ini. Bahkan menemukan orang yang juga memiliki cinta yang sama dan bersama2 bertumbuh di dalamnya.
-karena Cinta begitu berharga untuk dituliskan dalam berbagai roman picisan-

 

“Love Will Keep Us Alive”

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide

Lost and lonely
Now you’ve given me the will to survive
When we’re hungry…love will keep us alive

Don’t you worry
Sometimes you’ve just gotta let it ride
The world is changing
Right before your eyes
Now I’ve found you
There’s no more emptiness inside
When we’re hungry…love will keep us alive

I would die for you
Climb the highest mountain
Baby, there’s nothing I wouldn’t do

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide
Lost and lonely
Now you’ve given me the will to survive
When we’re hungry…love will keep us alive
When we’re hungry…love will keep us alive
When we’re hungry…love will keep us alive

One thought on “Cerita Lain tentang (lagu bertema) Cinta

  1. missoptimals 18 Mei 2010 pukul 7:11 am Reply

    cinta itu susah diceritain… tapi rasanya…gimana…gitu..

    http://genbiz.noeloe.net

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: